tg-me.com/fallosafahmshk/1389
Last Update:
🔷 چرا برخی افراد از سن واقعی خود جوانتر به نظر میآیند؟
🔶 شاید دیده باشید که برخی افراد ده پانزده سال از سن واقعیشان جوانتر به نظر میآیند. راز این «جواننمایی» چیست؟ آیا طبیعی و موروثی و از داشتن «گوهر نیک» است یا از خواب و خورد و خوراک است؟ یا از ثروتمندی و راحتی خیال و بیتشویشی است؟ یا از این است که از پوست و موشان با انواع کرمها و داروها و مکملها و شویندهها مراقبت میکنند؟ یا آدمهای بیخیال و خوشگذرانیاند؟ آیا پاسخی علمی (علم تجربی) برای این هست، مثلاً: توارث و غذا و بهداشت و هرچیز مربوط به تن، یا پاسخی فلسفی/حکیمانه/روانشناختی برای آن هست، مانند خصوصیات روحی و روانی و ذهنی؟
امروز بسیاری از چیزها را میتوان به نام «اکسیر» جوانی و زیبایی و شادکامی و خوشبختی و سلامتی و موفقیت در کسب و کار یا کامروایی در عشق و جلب توجه دیگران و یافتن مخاطبان و هواداران بسیار و خلاصه هرچیزی که افراد را در زندگی به شادی و شادکامی و موفقیت و ثروت و عزت و افتخار و احترام برساند به خلایق فروخت. اما این ادعای «فروش خوشبختی و عزت و احترام و موفقیت و تندرستی» با تعالیم حکمی و دینی و فلسفی و علمی منحصر به «عصر جدید» و «امروز» نیست و از دیرباز سابقه دارد. با این تفاوت که امروز بسیاری از افراد به دنبال «علم جدید» بیشتر در پی ابزارهای مادی و به اصطلاح علمی برای رسیدن به این جوانی و زیبایی و شادکامی و خوشبختی هستند، همچون خوراکیها و مکملها و کرمها و عطرها و جراحیها، و البته مهمتر از همه، پول و ثروت و خانههای مجلل و وسایل زندگی و پوشیدنیهایی که چشمها را خیره کنند! و البته برخی هم هستند که همه چیز را از کتابهای «روانشناسی» و «حکمتهای کهن» یا «نو» میطلبند و گمان میکنند همه چیز «روحانی» و «معنوی» یا «ذهنی» است!
باری، در جهان قدیم، در «حکمت» و «دین» و «فلسفه»، برخلاف علم تجربی امروز، بیشتر به جنبههای روحی و ذهنی انسان توجه میشد تا جنبههای مادی زندگی، گرچه توجه به جنبههای مادی زندگی نیز به هیچ وجه مورد غفلت نبود و افلاطون و ارسطو هیچگاه ستایشگر فقر و تنگدستی نبودند و اتفاقاً برخورداری از ثروت را شرط لازم اما نه کافی برای زندگی خوب میشمردند.
اما فلسفهٔ رواقی یا، درستتر بگوییم، «حکمت رواقی» از جمله حکمتها و اندیشههایی است که نقشی مهم در شکلگیری فرهنگ معنوی و روحانی جهان باستان و حتی در فرهنگ دینی، از جمله مسیحیت و اسلام، داشته است. (دربارهٔ حکمت رواقی که این روزها به لطف کتابهای نویسندگان امریکایی پُرطرفدار شده است در وقتی دیگر مشروح خواهم نوشت). دلایل زیر از زبان فلسفهٔ/حکمت رواقی در خصوص راز جوانی یا «جواننمایی» برای سالمندان، و بهویژه برای من (😊)، شنیدنی بود.
گویندهٔ ویدئوی زیر ۷ دلیل برای این «جواننمایی» و افشای راز آن میآورد:
۱) داشتن روحی ناشکستنی/استوار
۲) استقبال از تغییر به جای ترسیدن از آن
۳) داشتن ذهنی همواره کنجکاو
۴) ابراز آزادانهٔ عواطف و احساسات
۵) تن دادن به توان حیاتی مثبت
۶) زیستن با شور و قصد (داشتن زندگی هدفمند)
۷) رها کردن خود از بار خاطرات گذشته
توضیحات گوینده برای هریک از این دلایل شنیدنی است. نمیدانم حالا سر پیری میتوانم با این اندرزها جوان شوم یا نه! 😉 از ما که گذشت، اما شما جوانان بیازمایید، شاید موفق شوید و دیرتر پیر شوید یا هیچگاه پیر نشوید و به پیری نرسید!
چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت، ۱۴۰۴
#فلسفه_رواقی
#جوانی
#حکمت_باستان
@fallosafahmshk
BY Fallosafah | فلسفه محمد سعید حنایی کاشانی

Share with your friend now:
tg-me.com/fallosafahmshk/1389